the BBS Xchange
the BBS Xchange

  • Telemate 4.20 registration

    From ZeoNet@VERT/ECBBS to All on Thu Dec 4 14:15:47 2014
    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering how I'm supposed to register it. I can probably find some old registration info online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just wait until the evaluation period expires?

    ---
    ■ Synchronet ■ electronic chicken bbs - bbs.electronicchicken.com
  • From Mro@VERT/BBSESINF to ZeoNet on Thu Dec 4 21:00:04 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to All on Thu Dec 04 2014 02:15 pm

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering how I'm supposed to register it. I can probably find some old registration info online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just
    wait until the evaluation period expires?


    i think you drop in a .key file
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mro@VERT/BBSESINF to ZeoNet on Thu Dec 4 21:11:41 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to All on Thu Dec 04 2014 02:15 pm

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering how I'm supposed to register it. I can probably find some old registration
    http://www.filedropper.com/telemateregfile
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Poindexter Fortran@VERT/REALITY to ZeoNet on Fri Dec 5 08:43:37 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to All on Thu Dec 04 2014 02:15 pm

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering how I'm supposed to register it. I can probably find some old registration info online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just wait until the evaluation period expires?

    I loved loved loved Telemate -- multitasking within a terminal program rocked.

    ---
    ■ Synchronet ■ realitycheckBBS -- http://realitycheckBBS.org
  • From ZeoNet@VERT/ECBBS to Poindexter Fortran on Fri Dec 5 15:30:12 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Poindexter Fortran to ZeoNet on Fri Dec 05 2014 08:43:37

    I tried the keyfile - didn't work (probably because it was for 4.11, and I have 4.20). I looked up the TM.exe command line options, and it turns out that in order to enter your reg key, you have to run 'tm.exe /REGISTER'. So now my copy is registered to Batman.

    I loved loved loved Telemate -- multitasking within a terminal program rocked.
    This is my first time using it (or any DOS terminal program, for that matter - this was long before my time). I'm a full-time *nix user, so using terminal applications directly under Linux keeps me from seeing ANSI art and IBM characters - now that I can actually see it all, I never want to go back.

    ---
    ■ Synchronet ■ electronic chicken bbs - bbs.electronicchicken.com
  • From Mro@VERT/BBSESINF to ZeoNet on Fri Dec 5 20:50:44 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to Poindexter Fortran on Fri Dec 05 2014 03:30 pm

    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Poindexter Fortran to ZeoNet on Fri Dec 05 2014 08:43:37

    I tried the keyfile - didn't work (probably because it was for 4.11, and I have 4.20). I looked up the TM.exe command line options, and it turns out that in order to enter your reg key, you have to run 'tm.exe /REGISTER'. So


    yeah the keyfile i had was for 4.12
    i dont think there's much of a difference between versions, though
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mro@VERT/BBSESINF to All on Fri Dec 5 21:08:14 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mro to ZeoNet on Thu Dec 04 2014 09:11 pm

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm
    wondering
    how I'm supposed to register it. I can probably find some old


    registration

    http://www.filedropper.com/telemate420registered

    ^^ full tm 4.20 registered.

    the reg scheme didnt change, but it's located in the .cfg file
    for 4.20
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Khelair@VERT/TINFOIL to ZeoNet on Fri Dec 5 16:07:22 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to All on Thu Dec 04 2014 14:15:47

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering how I'm supposed to register it. I can probably find some old registration info online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just wait until the evaluation period expires?

    Well, I wish I could say I could answer your question, but I'm afraid that I can't. What I did want to chime in and say, though, was that that comm package kicked _ass_. At first I was running it on an 8088, so the massive scripts that I made couldn't keep up with the throughput sometimes, but when I upgraded, god I loved the capabilities of that program. Not to mention the fact that it supported multithreading in a DOS environment. That was beautiful, so long as you didn't shell out.

    ---
    ■ Synchronet ■ Tinfoil Tetrahedron BBS telnet://tinfoil.synchro.net
  • From Poindexter Fortran@VERT/REALITY to Khelair on Sat Dec 6 07:32:09 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Khelair to ZeoNet on Fri Dec 05 2014 04:07 pm

    when I upgraded, god I loved the capabilities of that program. Not to mention the fact that it supported multithreading in a DOS environment. That was beautiful, so long as you didn't shell out.

    Back then, everything was text-based. I could use the Telemate text editor to write something while downloading. Qedit had a TSR version and I had an old version of Sidekick resident, so I could keep busy.

    ---
    ■ Synchronet ■ realitycheckBBS -- http://realitycheckBBS.org
  • From Mordor@VERT to Khelair on Sun Dec 21 20:33:33 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Khelair to Mordor on Fri Dec 19 2014 01:12 pm

    God you guys are terrible. I'm so tempted to try to work a little bit harder on getting dosbox or dosemu working on this OpenBSD system now. Maybe, just maybe, I could get it working along with one of those telnet/dialer emulation pieces of software and REALLY relive the glory
    days. It'd certainly be nice to put together some script to log in to all o the BBSes I like periodically, check their non-networked message bases, and maybe even ping some games I don't want to idle out on. ;) Though, all thi considered, I guess I could do that in 'expect' script, also. That's proven tough to find a decent tutorial on, though.
    Unfortunatly, Telemate does not do Telnet as it was only a COMMS program through serial ports. I would love to get a serial to LAN converter somehow get Telemate to be able to "dial a URL"..

    But, I am using Procomm Plus 4.8 for Windows to connect to BBS's these days.

    Jeff in Australia.

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ telnet://vert.synchro.net
  • From Ragnarok@VERT/DOCKSUD to Mordor on Sun Dec 21 14:50:54 2014
    El 21/12/14 a las 07:33, Mordor escibi≤:
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Khelair to Mordor on Fri Dec 19 2014 01:12 pm

    God you guys are terrible. I'm so tempted to try to work a little bit harder on getting dosbox or dosemu working on this OpenBSD system now. Maybe, just maybe, I could get it working along with one of those telnet/dialer emulation pieces of software and REALLY relive the glory days. It'd certainly be nice to put together some script to log in to all o
    the BBSes I like periodically, check their non-networked message bases, and
    maybe even ping some games I don't want to idle out on. ;) Though, all thi
    considered, I guess I could do that in 'expect' script, also. That's proven
    tough to find a decent tutorial on, though.
    Unfortunatly, Telemate does not do Telnet as it was only a COMMS program through serial ports. I would love to get a serial to LAN converter somehow get
    Telemate to be able to "dial a URL"..

    But, I am using Procomm Plus 4.8 for Windows to connect to BBS's these days.

    Jeff in Australia.

    if you run under dosbox you can dial a hostname like this:

    atdt bbs.docksud.com.ar

    ---
    ■ Synchronet ■ Dock Sud BBS TLD 24 HS - http://www.docksud.com.ar - telnet://bbs.docksud.com.ar
  • From Mordor@VERT to Ragnarok on Mon Dec 22 22:14:58 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Ragnarok to Mordor on Sun Dec 21 2014 02:50 pm

    if you run under dosbox you can dial a hostname like this:

    atdt bbs.docksud.com.ar

    I just tried that. But you still need a modem in order to return the command to the screen. With no modem, it returns nothing and therefore does not make a connection.

    Jeff


    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ telnet://vert.synchro.net
  • From Mordor@VERT to Ragnarok on Mon Dec 22 23:14:17 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Ragnarok to Mordor on Sun Dec 21 2014 02:50 pm

    if you run under dosbox you can dial a hostname like this:

    atdt bbs.docksud.com.ar
    I have never used DosBox before. So I had to go through some of the configurations of it and I am now using my good old Telemate to type this on my BBS, using DosBox.

    Thanks for the tip. Guess I will be using this from now on :)

    Jeff in Brisbane Australia.

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ telnet://vert.synchro.net
  • From Poindexter Fortran@VERT/REALITY to Mordor on Mon Dec 22 09:56:00 2014
    Mordor wrote to Ragnarok <=-

    atdt bbs.docksud.com.ar

    I just tried that. But you still need a modem in order to return the command to the screen. With no modem, it returns nothing and therefore does not make a connection.

    If you look into the doxbox.conf file, there's a setting for each serial
    port, and a way to tell it to "dial" over a specific IP port. Sorry I can't
    be more specific, I don't have a copy available right now.

    Once you do that, typing in ATDT hostname works.



    ... Remove ambiguities and convert to specifics
    --- MultiMail/Win32 v0.50
    ■ Synchronet ■ realitycheckBBS -- http://realitycheckBBS.org
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Mordor on Mon Dec 22 16:42:51 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to Ragnarok on Mon Dec 22 2014 11:14 pm

    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Ragnarok to Mordor on Sun Dec 21 2014 02:50 pm

    if you run under dosbox you can dial a hostname like this:

    atdt bbs.docksud.com.ar
    I have never used DosBox before. So I had to go through some of the configurations of it and I am now using my good old Telemate to type this
    on my BBS, using DosBox.

    Thanks for the tip. Guess I will be using this from now on :)

    Jeff in Brisbane Australia.


    if you go on bbstorrents there's bbs termbox. there's a bunch of clients you can play with configured and launched with dosbox.
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Poindexter Fortran on Mon Dec 22 16:43:13 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Poindexter Fortran to Mordor on Mon Dec 22 2014 09:56 am


    If you look into the doxbox.conf file, there's a setting for each serial port, and a way to tell it to "dial" over a specific IP port. Sorry I can't be more specific, I don't have a copy available right now.


    i'm pretty sure that's for incoming.
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Poindexter Fortran@VERT/REALITY to Mro on Mon Dec 22 17:20:59 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mro to Poindexter Fortran on Mon Dec 22 2014 04:43 pm


    i'm pretty sure that's for incoming.

    Nope, that termbox installer on your site is already set to telnet out with legacy DOS serial comm apps.

    ---
    ■ Synchronet ■ realitycheckBBS -- http://realitycheckBBS.org
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Poindexter Fortran on Mon Dec 22 21:02:01 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Poindexter Fortran to Mro on Mon Dec 22 2014 05:20 pm


    i'm pretty sure that's for incoming.

    Nope, that termbox installer on your site is already set to telnet out with legacy DOS serial comm apps.


    i thought those com settings are for incoming.
    yeah i know termbox is set to telnet out. would suck if it wasnt :D
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Ragnarok@VERT/DOCKSUD to Mordor on Tue Dec 23 00:30:03 2014
    El 22/12/14 a las 09:14, Mordor escibi≤:
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Ragnarok to Mordor on Sun Dec 21 2014 02:50 pm

    if you run under dosbox you can dial a hostname like this:

    atdt bbs.docksud.com.ar

    I just tried that. But you still need a modem in order to return the command to
    the screen. With no modem, it returns nothing and therefore does not make a connection.

    Jeff


    this is my [serial] section on my ~/.dosbox/dosbox-0.74.conf

    [serial]
    serial1=dummy
    serial2=modem listenport:5000
    serial3=modem listenport:5001
    serial4=disabled


    then i have a terminate 5 and telemate configured to use the modem on
    com2, i can dial to hostname with this config.

    ---
    ■ Synchronet ■ Dock Sud BBS TLD 24 HS - http://www.docksud.com.ar - telnet://bbs.docksud.com.ar
  • From Ragnarok@VERT/DOCKSUD to Mro on Tue Dec 23 00:41:51 2014
    -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

    El 22/12/14 a las 19:43, Mro escibi├│:
    Re: Re: Telemate 4.20 registration By: Poindexter Fortran to Mordor
    on Mon Dec 22 2014 09:56 am


    If you look into the doxbox.conf file, there's a setting for each
    serial port, and a way to tell it to "dial" over a specific IP
    port. Sorry I can't be more specific, I don't have a copy
    available right now.


    i'm pretty sure that's for incoming. --- � Synchronet � :::
    BBSES.info - free BBS services :::

    nope, outgoing connection also works

    you can see this video: https://vid.me/VDB7
    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v2

    iEYEARECAAYFAlSY5H8ACgkQrka4e4h7i+PGhQCg37MbE4X0b6K+yCNVItZTbQ27 PXAAn3M56N5RW0bwV3nxniKGF6a13eO5
    =x+Sr
    -----END PGP SIGNATURE-----

    ---
    ■ Synchronet ■ Dock Sud BBS TLD 24 HS - http://www.docksud.com.ar - telnet://bbs.docksud.com.ar
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Ragnarok on Mon Dec 22 22:57:43 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Ragnarok to Mordor on Tue Dec 23 2014 12:30 am


    this is my [serial] section on my ~/.dosbox/dosbox-0.74.conf

    [serial]
    serial1=dummy
    serial2=modem listenport:5000
    serial3=modem listenport:5001
    serial4=disabled


    is that there by default? i'm pretty sure i've telneted out of dosbox
    without doing that.

    but to get incomming i have edited those lines.
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Ragnarok on Mon Dec 22 22:59:08 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Ragnarok to Mro on Tue Dec 23 2014 12:41 am

    i'm pretty sure that's for incoming. --- � Synchronet � :::

    nope, outgoing connection also works

    yeah i mean those settings are so it listens ... for incoming.
    i'll have to install default dosbox and take a look.
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Android8675@VERT/SHODAN to Mordor on Tue Dec 23 08:50:52 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to Khelair on Sun Dec 21 2014 08:33 pm

    Unfortunatly, Telemate does not do Telnet as it was only a COMMS program through serial ports. I would love to get a serial to LAN converter somehow get Telemate to be able to "dial a URL"..

    https://github.com/LeifBloomquist/BBSServer

    There's a few programs out there that'll let you dial out to tcp-ip. I use apps like this to connect with my C64 or A800 to BBSs. I just ATDI (ipaddress) (port) and the PC acts as a translator.

    ---
    ■ Synchronet ■ Shodan's Core - shodan.synchro.net:23 & :2323
  • From Android8675@VERT/SHODAN to Mordor on Tue Dec 23 08:52:16 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to Ragnarok on Mon Dec 22 2014 10:14 pm

    I just tried that. But you still need a modem in order to return the command to the screen. With no modem, it returns nothing and therefore does not make a connection.

    Na, just gotta configure dosbox to take serial and redirect it to tcp-ip.

    http://breakintochat.com/blog/2013/04/17/telnet-to-bbs-within-dosbox-emulator/

    ---
    ■ Synchronet ■ Shodan's Core - shodan.synchro.net:23 & :2323
  • From Nightfox@VERT/DIGDIST to Mordor on Sun Dec 28 11:53:00 2014
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to Khelair on Sun Dec 21 2014 20:33:33

    Unfortunatly, Telemate does not do Telnet as it was only a COMMS program through serial ports. I would love to get a serial to LAN converter somehow get Telemate to be able to "dial a URL"..

    That's basically what people have done with DOSBox & things like NetSerial to emulate a COM port to get comm programs such as Telemate to work via telnet.

    Nightfox

    ---
    ■ Synchronet ■ Digital Distortion BBS - digitaldistortionbbs.com
  • From Nightfox@VERT/DIGDIST to Mro on Sun Dec 28 11:53:37 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Mro to All on Fri Dec 05 2014 21:08:14

    http://www.filedropper.com/telemate420registered

    ^^ full tm 4.20 registered.

    That link doesn't seem to work. It just redirects to the FileDropper home page (www.filedropper.com).

    Nightfox

    ---
    ■ Synchronet ■ Digital Distortion BBS - digitaldistortionbbs.com
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Nightfox on Sun Dec 28 15:15:54 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Nightfox to Mro on Sun Dec 28 2014 11:53 am

    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Mro to All on Fri Dec 05 2014 21:08:14

    http://www.filedropper.com/telemate420registered

    ^^ full tm 4.20 registered.

    That link doesn't seem to work. It just redirects to the FileDropper home page (www.filedropper.com).


    it expires after a short time. i uploaded it in the beginning of the month.
    do you want me to re-upload it?
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Nightfox@VERT/DIGDIST to Mro on Sun Dec 28 14:03:53 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Mro to Nightfox on Sun Dec 28 2014 15:15:54

    http://www.filedropper.com/telemate420registered

    That link doesn't seem to work. It just redirects to the FileDropper
    home page (www.filedropper.com).

    it expires after a short time. i uploaded it in the beginning of the month. do you want me to re-upload it?

    If you could, please. I wouldn't mind having a registered Telemate 4.20.

    Nightfox

    ---
    ■ Synchronet ■ Digital Distortion BBS - digitaldistortionbbs.com
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Nightfox on Sun Dec 28 17:13:16 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Nightfox to Mro on Sun Dec 28 2014 02:03 pm

    If you could, please. I wouldn't mind having a registered Telemate 4.20.


    okay i put it on bbs torrents.
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Nightfox@VERT/DIGDIST to Mro on Sun Dec 28 16:47:08 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Mro to Nightfox on Sun Dec 28 2014 17:13:16

    okay i put it on bbs torrents.

    Thanks.
    I downloaded the torrent and loaded it in my torrent software, but it's not moving. It seems there are no peers offering it.

    Nightfox

    ---
    ■ Synchronet ■ Digital Distortion BBS - digitaldistortionbbs.com
  • From Nightfox@VERT/DIGDIST to Mro on Sun Dec 28 17:48:58 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Nightfox to Mro on Sun Dec 28 2014 16:47:08

    okay i put it on bbs torrents.

    Thanks.
    I downloaded the torrent and loaded it in my torrent software, but it's not moving. It seems there are no peers offering it.

    I take that back. My download has completed. Thanks.

    Nightfox

    ---
    ■ Synchronet ■ Digital Distortion BBS - digitaldistortionbbs.com
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Nightfox on Sun Dec 28 21:33:07 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Nightfox to Mro on Sun Dec 28 2014 04:47 pm

    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Mro to Nightfox on Sun Dec 28 2014 17:13:16

    okay i put it on bbs torrents.

    Thanks.
    I downloaded the torrent and loaded it in my torrent software, but it's not moving. It seems there are no peers offering it.



    there are 3 people that downloaded successfully (four total seeders)
    + server
    + a guy on utorrent 2200
    + a guy using transmission 2.81.

    if you still have problems email me on the site and we can troubleshoot.
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Nightfox on Sun Dec 28 21:33:40 2014
    Re: telemate 4.20 REGISTERED
    By: Nightfox to Mro on Sun Dec 28 2014 05:48 pm

    Thanks.
    I downloaded the torrent and loaded it in my torrent software, but
    it's not moving. It seems there are no peers offering it.

    I take that back. My download has completed. Thanks.



    are you using transmission? i've noticed it does some weird stuff where it chokes off connections to other clients
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mordor@VERT to ZeoNet on Mon Dec 29 16:37:49 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to All on Thu Dec 04 2014 02:15 pm

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering h I'm supposed to register it. I can probably find some old registration info online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just wait unti the evaluation period expires?

    I just did a test in the hopes that back in the early 1990's registration codes were not that smart.

    My paid for Telemate 4.21 registration code consists of TM followed by 9 digits. I attempted to register Telemate using my name and TM with a random 9 digit code. This did not work. So the code DOES somehow know what name it should be.

    However, I remember seeing a Telemate Registration Code generator one tiime, wish I had kept that...

    Jeff in Brisbane, Australia.

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ telnet://vert.synchro.net
  • From Mro@VERT/BBSESINF to Mordor on Mon Dec 29 12:08:16 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to ZeoNet on Mon Dec 29 2014 04:37 pm

    digits. I attempted to register Telemate using my name and TM with a random 9 digit code. This did not work. So the code DOES somehow know what name it should be.

    However, I remember seeing a Telemate Registration Code generator one
    tiime, wish I had kept that...

    I dont know why you thought using your name and a random 9 digit code would work.

    if anything the code would work and it wouldnt care about your name.

    but anyways, i used regit and registered telemate 4.21
    ---
    ■ Synchronet ■ ::: BBSES.info - free BBS services :::
  • From Mordor@VERT to Mro on Tue Dec 30 10:54:27 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mro to Mordor on Mon Dec 29 2014 12:08 pm

    I dont know why you thought using your name and a random 9 digit code would work.

    if anything the code would work and it wouldnt care about your name.

    but anyways, i used regit and registered telemate 4.21

    I did it as a test. Just to see what would happen.

    Enjoy your registered version.

    Jeff

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ telnet://vert.synchro.net
  • From Mordor@VERT to ZeoNet on Fri Dec 19 08:32:42 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: ZeoNet to All on Thu Dec 04 2014 02:15 pm

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wondering h I'm supposed to register it. I can probably find some old registration info online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just wait unti the evaluation period expires?

    I am a registered user of Telemate as I paid for it back in 1992 :)

    To register Telemate, at the DOS box, type "TM /r" and this should bring up a request for your rego info.

    Jeff

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ telnet://vert.synchro.net
  • From Khelair@VERT/TINFOIL to Mordor on Fri Dec 19 13:12:44 2014
    Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to ZeoNet on Fri Dec 19 2014 08:32:42

    I just got a copy of Telemate 4.20 running under DOSbox, and I'm wonderin I'm supposed to register it. I can probably find some old registration in online, but I can't tell where I'm supposed to enter it. Do I just wait u the evaluation period expires?

    I am a registered user of Telemate as I paid for it back in 1992 :)

    To register Telemate, at the DOS box, type "TM /r" and this should bring up

    God you guys are terrible. I'm so tempted to try to work a little bit harder on getting dosbox or dosemu working on this OpenBSD system now.
    Maybe, just maybe, I could get it working along with one of those
    telnet/dialer emulation pieces of software and REALLY relive the glory
    days. It'd certainly be nice to put together some script to log in to all of the BBSes I like periodically, check their non-networked message bases, and maybe even ping some games I don't want to idle out on. ;) Though, all things considered, I guess I could do that in 'expect' script, also. That's proven tough to find a decent tutorial on, though.

    ---
    ■ Synchronet ■ Tinfoil Tetrahedron BBS telnet://tinfoil.synchro.net
  • From Khelair@VERT/TINFOIL to Mordor on Sun Jan 18 18:53:17 2015
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Mordor to Khelair on Sun Dec 21 2014 20:33:33

    though. Unfortunatly, Telemate does not do Telnet as it was only a COMMS program through serial ports. I would love to get a serial to LAN converter somehow get Telemate to be able to "dial a URL"..

    As I'm sure has been mentioned since I've been on almost a month hiatus due to upgrade debauchery, there are pseudo-serial-port emulators that will allow you to send an ATDwhateversite.org in order to provide a full telnet/ssh-> dialup experience.

    ---
    ■ Synchronet ■ Tinfoil Tetrahedron BBS telnet://tinfoil.synchro.net
  • From Jeff Friend@VERT/MORDOR to Khelair on Tue Jan 20 07:16:09 2015
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Khelair to Mordor on Sun Jan 18 2015 06:53 pm

    As I'm sure has been mentioned since I've been on almost a month hiatus du to upgrade debauchery, there are pseudo-serial-port emulators that will allo you to send an ATDwhateversite.org in order to provide a full telnet/ssh-> dialup experience.

    I am using DOSBox right now and my Telemate 4.21 to writew this. So for me, this works nicely. Except downloads don't work 99% of the time..

    Jeff

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
  • From Khelair@VERT/TINFOIL to Jeff Friend on Wed Jan 21 11:35:15 2015
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Jeff Friend to Khelair on Tue Jan 20 2015 07:16:09

    I am using DOSBox right now and my Telemate 4.21 to writew this. So for me, this works nicely. Except downloads don't work 99% of the time..

    My best guess would be to look at any pseudo-serial port flow control
    options and start toggling for something like that...

    ---
    ■ Synchronet ■ Tinfoil Tetrahedron BBS telnet://tinfoil.synchro.net
  • From Jeff Friend@VERT/MORDOR to Khelair on Thu Jan 22 17:29:51 2015
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Khelair to Jeff Friend on Wed Jan 21 2015 11:35 am

    My best guess would be to look at any pseudo-serial port flow control options and start toggling for something like that...

    Hmm... In the DOS days, there was X00 and another fossil driver.. Might try one of those.

    Jeff

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net
  • From Poindexter Fortran@VERT/REALITY to Jeff Friend on Thu Jan 22 09:16:36 2015
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Jeff Friend to Khelair on Tue Jan 20 2015 07:16 am

    I am using DOSBox right now and my Telemate 4.21 to writew this. So for me, this works nicely. Except downloads don't work 99% of the time..

    What's your "serial port" speed set to? When I use DOSBox/Telix, I need to set the port speed to 38400. At 57600, I get a bunch of errors.

    Are you using Zmodem? Ymodem might work if Zmodem doesn't.

    ---
    ■ Synchronet ■ realitycheckBBS -- http://realitycheckBBS.org
  • From Jeff Friend@VERT/MORDOR to Poindexter Fortran on Fri Jan 23 07:19:38 2015
    Re: Re: Telemate 4.20 registration
    By: Poindexter Fortran to Jeff Friend on Thu Jan 22 2015 09:16 am

    What's your "serial port" speed set to? When I use DOSBox/Telix, I need to s the port speed to 38400. At 57600, I get a bunch of errors.

    Are you using Zmodem? Ymodem might work if Zmodem doesn't.

    I set my port speed to 115200N81 and I OBLY get errors on downloads (have not tried uploads). No errors on browsing BBSs, just on downloading.

    In a way, it is OK, I also have Procomm Plus 4.8 for Windows and it uploads, downloads and browses just fine.

    I use ZModem. I will try Y and the others..

    Jeff

    ---
    ■ Synchronet ■ Mordor - casper.homeip.net